Vedlegg i Mail som bilde eller symbol

Vedlegg i Mail som bilde eller symbol

Du har sikkert opplevde det samme - når du vil sende et bilde med en epost i Mail, vises bildet som en hovedregel som en del av teksten. Hvis du synes det skal være sånn, er det bare å fortsette. Men her skal vi vise deg noen alternativer, kanskje mest av hensyn til Windows-brukere...

Aller først vil vi påpeke muligheten du har til å styre vedlegg til slutten av eposten din.


Etter at du har startet en epost, kommer du til å tenke på at et vedlegg helst bør komme på slutten av sendingen. Fremgangsmåten er da å klikke på Rediger, som du finner ved siden av programnavnet Mail øverst på menylinjen. Litt ned i menyen som dukker opp, ser du Vedlegg. Når du peker på Vedlegg dukker et alternativ opp om å styre vedlegg til slutten av sendingen. Du kan se på det nederste bildet i denne artikkelen.

Men det vi aller først hadde tenkt å vise her, er hvordan du kan la et bilde bli vist som bilde eller symbol. Og du kan selvfølgelig kombinere effektene - omgjør et bilde til symbol, og samtidig la det bli vist i slutten av sendingen din.

Vi har laget en mail til den berømte Peder Aaass og satt inn et bilde. Hvis vi nå vil omgjøre bildet til symbol, høyreklikker/tofingerklikker vi i bildet, og da dukker det opp en ekstra meny. Gå så til den linjen vi har markert med blått, og bildet ditt forandres til symbol.

Kunne du tenke deg å gå den motsatte veien? Ingenting er enklere. Høyreklikk/tofingerklikk på symbolet, og velg “Vis på stedet”.