Litt om iCloud
iCloud Hva du har på iCloud

Litt om iCloud

For en liten stund siden skrev jeg om iCloud og iCloud drive. Bildene våre havner i iCloud, som vi vet. Og mye mer enn det, om vi vil.

Det kan muligens være på sin plass å vite hvordan du kan styre det du vil ha opp i skyen, og det du foretrekker å bare beholde på Macen og evt vanlig Backup.

Hva du har på iCloud

iCloud Hva du har på iCloud


Det bildet du ser her viser hva som dukker opp når jeg logger meg inn på www.iCloud.com (Når du gjør det tilsvarende, blir du spurt om du vil logge deg på med passord. Da er det maskinens passord du skal bruke.)

Passord

Passord


For å bestemme innhold på iCloud må du gå til Systemvalg. (—>Systemvalg) og på hovedbildet klikker du på Apple-ID. Nå kommer du et skritt videre, og kan se hva du har notert for å lagres og oppdateres på iCloud, slik du ser her.

Programmer på iCloud

Programmer på iCloud


Her ser du hvilke ting jeg har valgt å lagre på skyen, men du må gjøre deg opp din mening om hva du vil lagre der. Her har jeg ingen spesielt sterke meninger om det ene eller det andre.
Gjør det du føler deg komfortabel med å ha sikret i skyen.

iCloud Drive
Du la sikkert merke til at det aller øverst sto iCloud Drive og attpå til kunne du trykke på Valg. Som jeg skrev så vidt forrige gang, kan det hende at du har oppdaget at Macen prøver å styre deg til å lagre på iCloud istedenfor på Macen. Egentlig er det du selv som bestemmer i
hvilken grad du vil benytte denne eksterne/ekstra lagringsmuligheten.

iCloud-programmer

iCloud-programmer


Selv har jeg valgt å la dokumenter på Textedit og Forhåndsvisning lagres på iCloud drive bortsett fra når jeg overstyrer det. Egentlig
har jeg nok lagringsplass på Macen, men hvis jeg skulle være et sted uten Macen, er jeg allikevel sikret tilgang… Og det kan være mer praktisk å ha iCloud drive som en ekstern disk istedenfor en som du fysisk må koble til og fra.

Men har jeg alltid oversikt?
Men har jeg alltid oversikt over hva jeg har lagret på iCloud drive eller må jeg logge meg inn på iCloud.com?
For å finne ut det, kan du gå til Finder og se etter om du finner iCloud drive i sidepanelet. Om du ikke ser det, må du gå opp til menylinjen og ved siden av  klikke på Finder—>Valg og her klikke på Sidepanel som du finner øverst i det bildet som åpnet seg. Huk av på iCloud drive, og nå vil du finne den i sidepanelet på Finder, og kan videre hente opp det du vil.