Redigere tekst i Mail på en enkel måte

Redigere tekst i Mail på en enkel måte

Kunne ikke du også tenke deg å gjøre teksten i epostene dine litt morsommere? Sette på litt farge - eller gjøre noe litt annerledes for å "dramatisere" innholdet? Her skal du se hvor enkelt det kan være.

Det viser seg å være veldig enkelt å gjøre noe mere med teksten din i epostene dine (eller mailene dine) enn å vise den i svart, og med samme tekststørrelse. Ikke for det - det er mange andre muligheter for deg enn det jeg nevner her! Heng med, så skal jeg vise deg.

Lær hvordan du kan variere på teksten din!

Mail Lær hvordan du kan variere på teksten din!

Det er bare noen småting vi skal passe på. Det aller, aller første du skal gjør, er å starte Mail, det programmet du bruker til e-postene dine.
Det neste jeg ber deg gjøre, er å klikke på Mail oppe ved  øverst til venstre på skjermen, og så trykker du videre på Valg. Når du er kommet så langt, trykker du på Fonter og farger. Og her passer du på at du ikke har krysset av for at du vil ha melding i rent tekst-format. Se vårt bilde nr 2.

Pass på at denne ruten er blank!

Pass på at denne ruten er blank!

Nå kan du starte en ny mail. På linjen helt øverst ser du det tegnet du trykker på for å sende mail. Og der ser du en del andre symboler også, som du kansje ikke har utforsket. Se etter, så tror jeg du finner at det står en A der for seg selv. Trykk på den, så kommer det plutselig frem en ny linje med flere symboler på.

Tryk ger for å få frem denne verktøylinjen din

Tryk ger for å få frem denne verktøylinjen din

Dette er en verktøylinje som du kan bruke til å redigere teksten din, og nå skal du se noen eksempler på hva du kan gjøre. Nå skal vi ikke blande oss opp i hva du vil gjøre, men bare vise deg noen av alle mulighetene dine.

I vårt bilde nr 1 som du finner helt øverst, ser du at vi har arbeidet litt med en tilfeldig tekst. Vi har forstørret noe av teksten ved å markere teksten og deretter klikket på symbolet som viser tekststørrelsen. Noe tekst har vi videre markert og gitt en annen farge. Noe fikk en annen bakgrunnsfarge, og igjen valgte vi å la noen ord få en annen teksttype.

Det siste bildet viser deg kanskje fremgangsmåten.

Trykk på disse knappene for å regulere bakgrunn eller tekstfarge

Trykk på disse knappene for å regulere bakgrunn eller tekstfarge

Nå er det opp til deg å forsøke litt mere selv. Begynn kanskje med å lage en mail til deg selv, og en eller annen tilfeldig tekst, som du kan eksperimentere med.
Husk at du kan klikke å bildene for å se dem i forstørret utgave!