Kjenner du til globusen på Mac?

Kjenner du til globusen på Mac?

Du bruker selvfølgelig kartet på Macen din, men kjenner du til alle mulighetene?

Kartet på Macen er veldig flott. Du kan se det vanlige kartet, med veier, byer, fylkes- og landegrenser, slik du er vant til. Og du kan se det i det som kalles satelittvisning. Da får du en fotografisk gjengivelse av det du ser på.

Helt øverst til høyre i bildet ditt kan du klikke og veksle mellom å se det vanlige kartet eller satelittvisning. Og det er satelittvisning du skal klikke på nå.

Før du setter i gang, er det en viktig ting du må gjøre. Nederst i høyre hjørne ser du en runding som angir 2D eller 3D-visning. Før du går videre, trykk på denne knappen og sørg for at du har 3D-visning. Det er helt avgjørende om du skal få til det vi skriver om videre.

For å zoome ut kan du gjøre det på to måter. Du kan velge å klikke på - (minus-knappen) nederst til høyre - eller holde to fingre et sted på kartet og knipe fingrene sammen. Velg den måten du synes best!
Fortsett å zoome ut, og du vil oppdage at linene blir litt bøyd - eller at kartet ikke lenger fremstår som helt flatt. Og fortsett ltt til, så vil du oppdage at du sitter og ser på globusen!

Nå kan du dreie på kloden. Det gjør du enten ved å ha to fingre på styreflaten og dra til venstre eller høyre - eller du bruker piltatsene du har nederst til høyre på tastaturet ditt.

Og se der! Nå kan du studere verden på nattestider og dagtider!