Hvordan kontrollere hvordan og når programmer blir oppdatert

Hvordan kontrollere hvordan og når programmer blir oppdatert

Har du lagt merke til at Macen noen ganger oppdaterer seg selv? Eller irriterer deg deg å måtte passe på oppdateringer selv?

Hvordan er det med oppdatering av programmene - eller appene - på Macen din? Du har det sikkert som de fleste av oss, vi fyller maskinen med forskjellige programmer. Og disse må med jevne mellomrom oppdateres. Noen ganger er det programmakeren som selv har gjort forbedringer, som det kan være greit å få med seg. Andre ganger kommer Apple med en oppdatering av operativsystemet (f.eks oppdatering fra Mountain Lion til el Capitan eller videre til Sierra). Dermed må de andre programleverandørene også fikse på sine ting. Og dermed - enda en gang - må du foreta en oppdatering.
Irriterende? Eller kjempefint?

Nå har Apple egentlig gjort det slik at du kan få velge hvordan dette skal skje. Vil du la Apple ordne det slik at de fleste oppdateringene kan fikses i løpet av natten - eller vil du bare få en liste og foreta oppdateringene selv? Vi skal vise deg her hvordan du, i alle fall delvis, kan få kontroll på denne prosessen.

Begynn med å starte Systemvalg. Det gjør du ved å klikke på  øverst oppe til venstre på menyinjen, og deretter velge Systemvalg.
Da får du et bilde i tråd med det første bildet du ser her ved siden av. Som du ser, peker vi på symbolet til Appstore. Du skal finne ditt tilsvarende symbol og klikke på det.

Nå skal du ikke stupe på og klikke og markere slik vi har gjort, men ta deg tid tl å lese teksten bak hver avkryssingsrute. Her kan du nå velge om Macen skal få oppdatere seg automatisk om natten, eller om du vil ha kontroll, og styre oppdateringene når det passer deg. Ved å krysse av for Søk automatisk etter oppdateringer vil Macen innhente og klargjøre for oppdatering, hvilket kan være veldig greit.

Om du markerer Installer programoppdateringer får du oppdatering av programmene dine automatisk. Dette er jo ganske ufarlig, siden du i utgangspunktet har installert selve programmet.

Når det gjelder oppdatering av operativsystemet, så er jo dette en litt større sak, så du får tenke deg om. Dette er kanskje noe du vil styre selv. Du bestemmer!

Og så er det praktisk å vite at du til enhver tid kan bestemme og ombestemme! Lykke til.