Hvordan fjerne navnet ditt fra birthday.no

Hvordan fjerne navnet ditt fra birthday.no

La du merke til artikkelen om “den pene unge mannen” som rundlurte og bestjal eldre?

I Budstikka for 16. august er det en artikkel om et eldre-par på Vettre som svindles av en ung mann som presenterer seg som å komme fra kommunen og tilbyr håndmassasje. Som du sikkert forstår - de eldre ble ranet!

Det kommer frem i artikkelen at nettstedet www.birtday.no blir brukt av kriminelle for å finne frem til folk med høy alder og adresse - og deretter “angripe” dem.

Heldigvis er det mulig å bli fjernet fra registeret til www.birthday.no og her skal vi vise deg hvordan du kan gjøre det.

Begynn med å gå inn på www.birthday.no (skriv også www. slik vi gjør det). Se det første bildet. Så kan du fylle inn eget fornavn og etternavn og postnummer. Da vil du se opplysninger om deg selv og din fødselsdato. Ikke fortvil, for nå er du godt på vei til å bli slettet! (Ikke heng deg opp i at det står på svensk)

Nå ruller du nedover, og finner et sted hvor det står “fjern meg”, se bilde nr 2. Dette klikker du på, og nå kommer du et hakk videre. I et felt hvor det står 19 skal du tilføye årstallet ditt (skriv bare en gang selv om det ikke ser slik ut), fylle inn epost-adressen din, og deretter bekrefte at du vil bli fjernet.

Hvis alt går riktig for seg, får du nå beskjed om å åpne eposten du nå skal ha fått og klikke på en link. Dette er din bekreftelse på at du vil bli fjernet, så den klikker du på!

Nå har du i alle fall sikret at dette registeret ikke lenger har opplysninger om deg!