Filer-mappen

Filer-mappen

Filer-mappen? Hva er det? Ja, du har kanskje sett en mappe på iPhone eller iPad som heter filer, og lurt på hva i all verden den gjør der. Og ikke minst hva kan du gjøre med den...

Ja, jeg har lurt på det samme, og egentlig ikke brydd meg så mye om det. Men egentlig kan du tenke deg at både den funksjonen som heter Handoff og mappen som heter Filer henger litt sammen.

her ser du mappen vi snakker om

fra iphone her ser du mappen vi snakker om

Handoff har du kanskje lest om i denne artikkelen. Du kan lese om det her. Det går i korthet ut på at når du starter en handling med et program på Macen eller iPaden, så kan du fortsette direkte på den andre enheten din.
Når det gjelder filer-mappen som du kan finne på iPhone og iPad, viser det seg at der finner du alle de filene du har lastet inn på skyen til Apple - altså til iCloud. Har du altså lastet inn noe fra Macen til iCloud, kan du hente det ned igjen til iPaden og fortsette å arbeide der. Dette kan være praktisk hvis du er ute og reiser og bare har iPaden med deg, for eksempel.

Noen bilder har jeg hentet ned, andre må jeg hente for å kunne fortsette med dem

Noen bilder har jeg hentet ned, andre må jeg hente for å kunne fortsette med dem


På dette bildet har jeg åpnet mappen med Pages-dokumenter. Noen er hentet ned, som du ser. Andre må jeg downloade, som det heter, før de er tilgjengelige på iPaden.
Verre er det ikke.

Nå bruker jeg i stor grad Textedit når jeg skriver ting på Macen. Og det klarer jeg ikke å arbeide med på denne måten. Jeg kan hente dem og se dem, men ikke gjøre noe med dem. Og grunnen er at jeg ikke har Textedit på iPaden! Det er altså bare den type dokumenter/bilder som kunne vært begge steder for at dette skal fungere.

Så nå vet du hva filer-mappen er, og kanskje du nå finner ut hvordan du kan nyttiggjøre deg den. Lykke til!