Designforenkling og App Store

Designforenkling og App Store

Om du - som vel de fleste - har lastet ned Mojave, har du tatt i bruk det nyeste operativsystemet fra Apple. På de fleste punktene er nok Mojave et bedre system enn High Sierra.

PPå ett punkt synes nå jeg at det er en tilbakegang. I tidligere versjoner av operativsystemet kunne du se de meste elegant utformede ikoner til de ulike programmene. Dette var mens Steve Jobs levde. Her viser jeg deg et eksempel. (Ill. Nr 1, aller øverst i artikkelen)
Nå er det blitt forenklinger, og etter min mening, ikke til det bedre.

App Store er utsatt for en forenkling, som du kan se på illustrasjon nr 2. Tekstbildet er helt annerledes en det var tidligere. I tidligere operativsystem hadde vi en mulighet, som man i dag ikke ser like lett, nemlig oversikten over hva man tidligere har installert og kjøpt. Det hender jo at man skaffer seg et program, slutter å bruke det, og senere vil prøve det om igjen. Uansett grunn kan det alltid være nytt å ha en oversikt hva man i maskinens levetid har anskaffet seg.

Hvor finner man det i dag?

Heldigvis finnes det fortsatt. Start først App Store. Du finner oversikten over tidligere kjøp og installasjoner ved å gå opp på menylinjen, og klikk på kjøp. Så finner du en linje du kan klikke på aller nederst på den menyen som nå kom frem. Klikk der, så får du frem en oversikt i tråd med det jeg viser deg i det siste bildet.

Heldigvis har Apple ikke kuttet ut denne viktige informasjonen, men den var ikke så lett å finne…