Til å begynne med

Til å begynne med

Som noen har sagt før oss - med iPhone kan du surfe på nettet, høre på musikken din og … Og så kan du bruke den som telefon!

iPhone er en såkalt smart-telefon. Det betyr at telefonen har mange andre funksjoner i tillegg til å være telefon. Og nå skal vi prøve å lære deg å bruke telefonen.

Det aller første du gjør etter å ha pakket den ut, er å koble den til Mac’en. Da vil den ta til seg litt strøm, og du kan styre hva du vil ha på iPhone. Du kan legge inn bilder og musikk, og alle notatene dine, bare for å nevne noe. iPhone vil også oppgradere seg hvis den finner ut at det behøves. Dette kan ta tid, men følg bare anvisningen på skjermen, så går det greit. Ikke ta den i bruk før du får melding om at det er i orden å koble fra.

Du starter den ved å trykke på den blanke tappen på telefonens overside. Trykk og hold en kort stund, og slipp, så starter telefonen. Når den er i gang, vil du se en globus. Hvis du fører den pilen du ser over til høyre, kommer alle standard-programmene til iPhone frem. I Mac-verdenen kalles programmene for applications, til daglig, også på norsk, forkortet til app.

Ved å trykke lett på et av app’ene, vil du starte det valgte programmet. Trykk på klokken, for eksempel, og du ser at du får mange funksjoner å velge blant. I bildet ved siden av ser du et eksempel på nedtellingsuret. Det egner seg for eksempel til å passe tiden når du koker egg til frokosten.

Hjemknappen. Når telefonen ikke brukes, går den etter en kort tid i en form for dvale. For å aktivisere den igjen, tar du et trykk på den runde knappen du finner under displayet. Det er denne vi kaller for Hjem-knappen. (Til dette kan du også trykke på dvaleknappen øverst på telefonen.)

Deretter låser du opp ved å dra fingeren mot høyre i det angitte feltet. Dermed får du tilgang til alle funksjonene. Bare trykk på et av iconene, og det starter opp. For å gå ut av en funksjon trykker du bare på hjem-knappen igjen.