Hvordan finne frem i Innstillinger på iPad og iPhone

Hvordan finne frem i Innstillinger på iPad og iPhone

“Jeg vet jeg kan gjøre noe med det, men hvor finner jeg det, da?”

Er dette en kjent setning? Vi vet jo alle at både iPad og iPhone inneholder mange innstillingsmuligheter. Både iPad og iPhone er jo egentlig små datamaskiner, og de har hauger av innstillinger. Men hvor finner jeg den saken jeg skal ha akkurat nå..?

Dette er sikkert en kjent fremstilling, og med oppdatering til IOS 9 har vi fått hjelp til å finne frem! Vi skal vise deg. Og det vi skriver her, gjelder for både iPad og iPhone. Nøyaktig samme fremgangsmåte på begge to.

Du får begynne med å trykke på Innstillinger. Og legg merke til at du i tillegg til alt det du er vant til å se, kanskje allerede har oppdaget søkefeltet øverst? Se på vårt bilde nr 1, så ser du søkefeltet helt øverst.

Her kan du skrive inn det du leter etter, og - vips - så hopper iPad eller iPhone direkte til det du leter etter.
På vårt bilde nr 2 har vi bestemt oss for å se om det er mulig å endre skriften noe, så vi skriver inn Halvfet, og du ser selv resultatet. Trykk på det som passer, og Innstillingene tar deg direkte dit.

Noen etterlyser du det å kunne skrive med et tastatur tilpasset et annet språk, eksempelvis fransk eller italiensk. Da søker du etter Tastatur, og se på vårt bilde nr 3, så kan du trykke videre og velge nye tastaturer.

Nå får du prøve deg selv med det som du har problemer med å finne, så lærer du litt mer om Innstillinger og mulighetene.