iPhone med mange nyheter!

iPhone med mange nyheter!

Har du lastet ned siste versjon av IOS?
Har du funnet ut av alle nyhetene?
Kommer du ikke til kameraet slik du gjorde før?

Vi skal ta deg gjennom noen av de mange forandringene og nyhetene, som er kommet med IOS 10.
Idet du henter frem iPhonen, trykker du enten på av/på-knappen, eller på Hjem-knappen, og da kommer du til et bilde slik som det vi viser deg øverst. Hvordan kommer man nå raskest videre?? Sveip til høyre, så kommer du til I dag-visningen, hvor du kanskje har Hjerte-appen, som viser hvor langt du har gått hittil, kanskje har du lagt TV-programmet dit. Flere dagsaktuelle apper finner du her. Som du ser på bildet mitt, ligger både Innstillinger og kontakter der. Lynrask tilknytning til de mest aktuelle funkjsonene.

Sveip til venstre, så kommer du rett til kameraet. Veldig hendig når motivet plutselig dykker opp! Dermed er du alltid klar. Jeg tar for øvrig alltid bilder i breddeformat. Jeg føler at jeg får mye mere med meg på den måten. akkurat som TV’en jo har størst bredde i forhold til høydemålet.

Sveip ovenifra og nedover, så ser du de siste varslingene, som melding om snapchat-bilder eller at søppelbilen kommer i morgen tidlig. en rask sjekk herefor å se om du er i rute.

Sveiper du nedenfra og opp, kommer du til kontrollsenteret, og kan koble inn lommelykt eller sette telefonen i flymodus. Hver kveld drar jeg opp kontrollsenteret og slår på flymodus. Dermed er jeg sikret at jeg ikke forstyrres i løpet av natten, batteriet spares, og vekkerklokken fungerer allikevel.

Enda større nyheter finner du på iMessages. En ny funksjon heter Tapback. Dobbelttrykk på en mottatt melding så dukker det opp en rekke symboler som du raskt kan sende tilbake til avsenderen. Trykk på ett av dem, og det “fyker” tilbake til avsenderen. Dermed kan dette fungere som en uformell lesebekreftelse til avsenderen.

Når du selv vil sende noe, får du noen nye muligheter, som du bare bør prøve på. Du ser kanskje et grått felt med en > til venstre for tekstfeltet. Trykk her, og nå kan du legge til bilder, gjøre teksten annerledes, legge til små tekstmeldinger, for å nevne noe. Du bør egentlig prøve alle sammen, så du kan finne dine egne preferanser.

En egenskap du ikke ser med en gang når du vil sende melding, dukker opp når du vrir skjermen til horisontalt. Det nye tegnet nederst til venstre indikerer at du kan håndskrive meldinger! Og det fungerer! Du kan se det i det nederste bildet. Her har vi tekst, og så har vi samtidig satt inn fyrverkeri som bakgrunn.

Når du vil lage en spesiell melding, kan du holde fingeren en kort stund på send-pilen. Her dukker det opp nye artigheter. Du kan sende melding i usynlig blekk (det fungerer!), eller velge en bakgrunn bestående av fyrverkeri. Her gjelder det bare å prøve seg frem!