Helse-appen til Apple

Helse-appen til Apple

“Hvor langt har du gått i dag, da?” “Nei, det vet jeg faktisk ikke” “Bruker du ikke helse-appen på iPhonen din,da?”
Kanskje en typisk samtale. Mange vet ikke hvor mange nyttige programmer, som egentlig finnes å iPhonen de går med i lommen.
Så da skal vi vise deg i dag hvordan du kan ha glede av denne appen som har et bilde av et hjerte på hvit bakgrunn.
Som du ser på bilde nr 2, har jeg hittil beveget meg 4, 8 km, og det har jeg brukt 6780 skritt. Samtidig har jeg gått i 21 etasjer. Ved å se litt videre kan jeg se at jeg ligger an til en snitt på noe over 8 kilometer den siste uken. I snitt har jeg brukt nesten 13 000 skritt hver dag. Slike data gir meg jo veldig god samvittighet, må jeg innrømme!
Og nå skal vi gjennomgå hvordan du kan bruke denne appen. Aller først starter du appen, og nå skal du se etter de symbolene som du finner nederst i bilde nr 2. Se den blå pilen. Klikk her, slik at du kommer til det samme bildet som i blide nr 3. Klikk videre på Aktivitet. Nå kan du gå videre ved å klikke direkte på linjen som viser Gå- og løpedistanse, og marker denne ved å gjøre den til favoritt. Gjør det samme på de andre aktivitetene du gjerne vil følge med på. Og har du også Apple Watch, kan du koble denne til søvnanalyser og mye annet. Men for all del - klikk deg rundt, og gjør deg fortrolig med alle muligheten denne appen gir deg.

Dette med å gå i etasjer er kanskje forvirrende. Det ser ut til at iPhone på en eller annen måt registrerer når du går oppover og nedover. Etter å ha sammenlignet med andre distansemålende apparater, har jeg funnet ut at hver “etasje” jeg har gått, tilsvarer omtrent 10 meter gange. Så mine 21 etasjer tilsvarer altså ca 210 meter som jeg kan legge til på dagens distanse.

Det er kanskje mye rart på denne appen, men jeg anbefaler å lete rundt på den, og finne ut hva du ønsker å bruke. For min egen del følger jeg hver kveld hvor langt jeg har gått, dette inspirerer meg jo til turer neste dag også!