Større skrift i meldinger og mail (iPhone og iPad)

Større skrift i meldinger og mail (iPhone og iPad)

Synes du det kan være vanskelig å lese teksten når du mottar SMS’er? For mange er standard-teksten helt fin, mens andre kan synes at det hadde vært fint om teksten var litt større.

Og det kan vi forbausende enkelt gjøre noe med!

Å justere tekststørrelsen er like enkelt på iPad som iPhone.

For å justere teksten i SMS’ene dine skal du bare ta noen enkle grep. Begynn med å trykke på “Tannhjulet” - altså der det står Innstillinger.

Så trykker du på Generelt. etter å ha gjort det, ruller du nedover til du finner Tilgjengelighet.

Nå får du noen hovedrammer, men velg den øverste, der det står Syn. Og der oppdager du at det står _Stor tekst. _Når du nå klikker på den linjen, se bildet vårt, kommer du inne i et nytt underbilde, og her kan du velge den tekststørrelsen du vil ha.

Som du nå kan se på vårt øverste bilde, aner du forskjellen på standard-teksten og 24 punkts skrift. Vi anbefaler at du nå forsøker litt med hvilken skriftstørrelse som passer deg best.

Finn en tilfeldig melding, gå så inn i Innstillinger og forsøk en bestemt skriftstørrelse. Gå tilbake inn i meldinger, og du ser umiddelbart effekten av skriftvalget ditt. Gå eventuelt tilbake og forsøk en annen skriftstørrelse.

Fungerer dette også i Mail?

Ja, det gjør det. Men ikke bli overrasket hvis du synes det ikke virker. Når noen sender deg en mail med “ferdigkomponert tekst”, vil du ikke se noen effekt.

Men i de tilfellene noen skriver til deg direkte, vil du oppleve at teksten får den ønskede tekststørrelsen, og forhåpentlig tilsvarende lettere å lese.

Og vi kan tilføye at om du forstørrer teksten slk vi har beskrevet, har det virkning på alle app’ene som har standardtekst. Det har effekt på kalender, kontakter og notater også.