Stikkordsmeldinger

Stikkordsmeldinger

Vår hverdag er full av forkortelser og stikkordsmeldinger. De unge av i dag er eksperter i å komponere forkortelser. Vi litt eldre sliter noen ganger med å henge på…

I det kommersielle språket kjenner mange slike internasjonale forkortelser som ETA og ETD, som står for Expected Time of Arrival og Expected Time of Departure. Innen shipping brukte man tidligere ulike kodespråk for å sende meldingene. Grunnen var nok ikke å hemmeligholde så mye som man vil økonomisere kommunikasjonene på den tiden man bare hadde telegram og telex.

Etter at mobiltelefon er blitt allemanns eie er vi ikke lenger så interessert i å høre henne ved siden av oss på T-banen, som forteller i det vide og brede om alt mulig uinteressant og når han eller hun regner med å være hjemme.

iPhone gir oss faktisk en god mulighet til å kommunisere med forkortelser! Dette burde mange bruke, så vi slapp å lytte til alt det uinteressante, som ofte lyder på buss og T-bane og andre offentlige steder.

Hvis du vil sende melding om noe veldig raskt, kan du lage dine egne forkortelser. For eksempel noe slikt: “sfith5” som kan bety “Sitter fast i trafikken hjemme kl 5”. Eller andre ofte brukte uttrykk.

Hvis du vil legge inn slike forkortelser gjør du følgende:

  • Klikk på Innstillinger

  • Klikk på Generelt

  • Klikk på Tastatur

  • Rull ned til Snarveier

Her kan du legge inn det du ønsker deg.