Skyt bilder i burst mode med iPhone!

Skyt bilder i burst mode med iPhone!

Med det nye operativvsystemet IOS7 kom det mange nyheter, og mange av dem berørte kameraet på iPhonen din. Det mest iøynefallende er at utløserknappen har fått en annen grafisk utfoming. Det ovale feltet med et stilistisk kamera på, er borte. Nå er utløseren markert med en stor hvit sirkelrund flekk.

Men det er en annen forandring, som har stor effekt på bruken av kameraet for deg! Tidligere var det slik at kameraet tok bilde først når du slapp utløserknappen. Dette hadde den praktiske betydning at det i de fleste tilfeller var lett å unngå skjelving med kameraet.

Nå er innstillingene endret ganske radikalt. Hvis du holder utløserknappen inne noen sekunder, vil du oppleve at iPhonen raser av gårde og tar mange bilder! Her tar kameraet en kontinuerlig strøm av bilder så lenge du holder utløserknappen inne!

Når du ser gjennom bildene, kan du velge å beholde dem eller foreta en utvelgelse.

I henhold til OSXDaily skal man passe på et par tips når man skal skyte slike kontinuerlige bilder:

Pass på å fokusere på objektet før du tar bildet. Sørg også for at det er gode lysforhold. Samtidig kan det være greit å aktivisere rutenett-funksjonen. Dette siste gjør du ved å gå inn på Innstillinger, og rulle videre ned til Kamera.

Og det er mere nytt i kamerafunksjonen. Du vet sikkert fra før at du kan ta opp videoer og ta såkalte panoramabilder. Nå kan du i tillegg ta kvadratiske bilder, og du kan legge inn forskjellige filtre.

Men se først på vårt bilde nr 2. For å veksle mellom video, stillbilde og så videre må du dra den markerte linjen til venstre eller høyre, slik vi antyder på bildet. Videofunksjonen blir markert med en veldig tydelig rød utløserknapp, hvilket vi synes er veldig bra. Du er dermed aldri i tvil om du tar bilder eller videoer..

Helt nede til høyre vil du sikkert legge merke til de tre sirklene delvis i hverandre. Ved å trykke på denne, kan du velge mellom forskjellie filtre til bildene dine. En fin detalj kan du bli oppmerksom på - velg filter FØR du tar bildet.

Vi bør vel nevne enda en ny funskjon - HDR.

Disse bokstavene står for High Dynamic Range. Vi har ikke hatt anledning til å teste denne funksjonen selv, men i følge Apple, skal dette være en nyttig funsjon i såkalte høy-kontrast-forhold. Det beste av tre bilder skal slåes saammen til ett bilde. Man tar tre bilder med tre forskjellige eksponeringer, og disse tre bildene skal så smelses sammen til ett. Her er det bare å forsøke seg frem!