Siri skal du ta på alvor!

Siri skal du ta på alvor!

Med en rimelig ny iPhone kan du ha gleden av å snakke med Siri. Kjenner du ikke til henne? Om du har 4S eller nyere kan du benytte deg av Siris tjenester - og det er ikke lite! Du kan få Siri til å starte nedtellingsfunksjonen når du for eksempel skal koke egg.

Få hjelp av Siri til å sette på vekkerklokken, eller få Siri til å lage en påminnelse for deg. Eller …. Det er mange ting du kan få Siri til å hjelpe deg med, og vi skal forsøke å vise deg litt her hvordan Siri kan være til nytte for deg.

Kontroller at du har “vekket” Siri, altså aktivisert funksjonen. Begynn med å trykke på Innstillinger, og videre på Generelt. Nå skal du kunne se Siri, og trykk der og videre for å aktivisee Siri.

Nå vil du se at du får frem en del ytterligere valg. Noe av det du skal være klar over, er at Siri ikke snakker norsk, i alle fall ikke ennå. I utgangspunktet snakker hun - og forstår best - amerikansk engelsk. Hvis du er god på den “dialekten” kan du prøve og se om Siri forstår deg. For vår egen del fant vi ut etter litt prøving, at Den engelske varianten forsto oss best. Vi mistet riktignok den kv innelige stemmen til Siri. Nå er det en veldig korrekt engelskmann som snakker til oss.

Vi anbefaler at du ikke aktiviserer funksjonen med å løfte for å snakke. Den skal visstnok kreve mye batterikapasitet…

Men så til saken! Vi vil sette nedtellingen til fire minutter, for det passer når vi koker egg. For å starte Siri holder vi nå Hjem-knappen nede et par sekunder, og plutselig snakker Siri til oss: “What can I do for you?” Nå snakker vi helt vanlig til iPhonen og sier: “Set timer to four minutes”. På det øverste bildet ser du svaret vi fikk.

Og du kan bruke Siri til å finne ut hvor langt det er til et valgt sted. Vi valgte å spørre om avstanden til Göteborg, som du kan se av de to neste bildene.

Matematikk er en av Siris veldig store styrker. Spør henne om neste hva du vil innen matematikk, og svaret kommer umiddelbart.

Og du kan bruke Siri til å ringe opp dine kontakter. Bare hold hjemknappen nede til Siri melder seg, og spør “Call (navn) on his mobile”.

Hvis du vil lage et notat, kan du bare “vekke” Siri og si noe slikt: “Note that I …..(Hva du enn vil notere)”

Og du kan få Siri til å minne deg på saker og ting. Forsøk for eksempel: “Remind me to call (navn)” Her må du nok trene litt, slik at Siri oppfatter navnet på den du kaller riktig. Siri skjønner jo ikke norske lyder så godt, så da kan det være praktisk å sette et visst kallenavn på de personene du regner med å bruke Siri til.

Som du nå skjønner, er det bare din egen fantasi, som begrnser bruken av Siri. Og jo mer du benytter henne, desto mer lærer hun din måte å snakke på. Dermed vil det gå bedre og bedre, så ikke gi opp Siri hvis hun har problemer med å forstå deg.