Redigere videoer på iPhone og iPad

Redigere videoer på iPhone og iPad

Visste du at du kan redigere videoer direkte på iPhone og iPad?

Ja, for du vet jo at du kan ta opp videoer med Phonen eller iPaden din. Når vi sier redigering, er det kanskje å ta litt hårdt i, men du kan enkelt og greit beskjære en video.

Video er morsomt og levende. Og det er mange anledninger man gjerne vil feste på en video istedenfor å “bare” ta bilder. Men når du etterpå ser på resultatet, er det kanskje sekvenser du vil ta bort. Kanskje ble videoen altfor lang?

Hva begrunnelsen for å redigere videoen måtte være, skal ikke vi blande oss opp i. Og “redigering” er kanskje å ta litt hårdt i, men vi skal vise deg hvordan du kan beskjære videoen, både i begynnelsen og på slutten.

Begynn med å finne en video på iPhonen eller iPaden din. Ikke start videoen riktig ennå. Ta en lett berøring et sted på skjermen, men ikke på “start-pilen”. Nå vil du se at det dukker opp en redigerings-stripe øverst i skjermbildet, se på vårt bilde nr 1.

Og nå kan du ganske enkelt dra spakene som du finner helt i begynnelsen og i slutten, slik at du kan korte ned på videoen, se vårt bilde nr 2. Før du gjør det vil det jo lønne seg å kjøre gjennom videoen noen ganger så du vet hva du vil kutte.

Når du har tatt tak i spaken, vil du se at du kan dra den frem og tilbake, og på den måten få en liten forsmak på hva du kutter.

Om du har startet videoen, kan du berøre skjermen, og du får også nå frem redigerings-stripen. Som det ofte er med Apple’s produkter - “Flere veier til Rom” - eller annerledes sagt: Det er flere måter å oppnå resultatet på.

Og legg merke til en ganske nyttig opplysning: Helt til venstre i bildet har du en liten knapp som heter Avbryt. Du kan angre deg, og det kan være greit å vite…