Rask kameratilgang

Rask kameratilgang

Alle som hevder at de har greie på det, mener at iPhone kanskje er det kamera, som benyttes av flest mennesker i verden. Uansett - kameraet på iPhone 4 og iPhone 4S er godt, og blir stadig bedre. Dette stemmer når det gjelder kvaliteten på både stillbilder og videoer. Og så er det noen som ergrer seg over at det noen ganger kan ta tid å få frem kamerafunksjonen noen ganger. Her skal du få hjelp!

Hvis du har oppdatert iPhone til IOS 5, det nyeste operativsystemet til Apple, har du fått mange forbedringer, og noen nye funksjoner. Når det gjelder kameraet, skal vi vise deg en finesse her.

Når du tar iPhonen opp av lommen for å ta et bilde, er telefonen i låst stilling. Nå kan du gjøre ett av to, enten et klikk på den blanke tappen på toppen av iPhone eller et trykk på Home-knappen, slik at telefonen er tent.

Med en gang du trykker en gang på Home-knappen, så ser du det samme som vi viser deg på illustrasjonen her. Trykk lett på bildet av kameraet og løft det opp til toppen av skjermen, og du er klar til å ta bilde. Ikke noe dobbeltklikk! Bare løft bildet av kameaet opp til toppen. Dette er på en måte som du tok opp et rullgardin. Da skjønner du sikkert ha vi mener.

Og en ting til - du er sikkert vant til å ta bildet ved å trykke på og slippe på den vanlige knappen. Det kan du fortsatt gjøre, og i tillegg kan du nå ta bilde ved å trykke på den ene volum+-knappen. Dette kan være ganske praktisk, for nå kan du bruke begge hendene til å holde telefonen. Og du har bare å trykke litt ekstra med den ene fingeren for å ta bildet.

Og en liten finesse - når du tar bilde ved å trykke på “den vanlige” måten, tar iPhone først bilde når du slipper knappen! Dette er viktig å vite for å unngå uskarpe bilder. Istedenfor å skynde deg å trykke, slik at du får blandede resultater, kan det det være lurt å trykke inn og holde kamaraknappen til du har kontroll på bevegelsene, og ikke minst motivet. Når du så slipper, hører du den tradisjonelle kameralyden og du har sannsynligvis fått et skarpere bilde og bedre bilde.