Nye iPhone og fetere skrift

Nye iPhone og fetere skrift

Om du har iPhone har du kanskje oppgradert til det nye operativystemet IOS7? I tillegg til en del nye funksjoner, er det et helt annet grafisk snitt på ikoner og skrift. Her skal vi se spesielt på skriften.

Den nye designen beskrives av de fleste som meget elegant og tidsriktig. Alle ikoner har fått et mer endimensjonalt preg, eller er blitt flatere. samtidig er de fleste også designet på ny.

Skriften er blitt meget elegant, med tynne streker og linjer. De fleste vil sikkert like både skriftens form og størrelse. Samtidig tror vi enkelte ville like å få skriften litt tydeligere uten å gjøre skriften større. Kort og godt: gjøre skriften fet, eller bold, som enkelte ville kalle det.

Og det skal vi vise deg hvordan du kan få til.

Se nå på bildene her. Det øverste bildet viser det vanlige inngangsbildet - en såkalt Hjem-skjerm.

Det andre bildet viser skriften slik den fremstår etter at du har intallert IOS7, og du kan se den elegante, tynne skriften.

Det siste bildet viser deg hvordan skriften kan bli hvis du synes at originalskriften er litt for tynn. Litt eldre øyne vil kanskje ha skriften litt tydeligere… Nå kommer ikke effekten fullt til sin rett på disse skjermdumpene, så hvis du er interesseret, anbefaler vi at du prøver.

Det første du får gjøre, er å gå til hjemskjermen og trykke på tannhjulet - Innstillinger.

Rull litt nedover og trykk på Generelt.

På det bildet som dukker opp nå, finner du _Tilgjengenlighet, _og den trykker du på.

Rull forsiktig nedover til du finner Halvfet skrift. Her skal du aktivisere det ved å trykke helt til høyre på den linjen, (det av/på-tegnet du finner der.)

Idet du har trykket der, får du opp en liten “advarsel-plakat”, og her trykker du på Fortsett her.

Nå slår iPhonen seg av, og etter noen få sekunder, er den påslått igjen. Nå vil du kunne se at all skrift er blitt tydeligere å lese.

Om du skulle ønske å gå tilbake til den tynne skriften, er det bare å gjenta rosessen.