Min første iPhone

Min første iPhone

Et spennede øyeblikk! Nettopp fått min første iPhone!
Det første som slår deg er kanskje hvor gjennomført elegant til og med emballasjen, altså esken, er. Knall hvit, og der på et lite lokk i eksne ligger iPhonen din…
Men hvordan får man den til å være telefon - og alt det andre?

La oss være ærlige - det tar litt tid å få iPhonen til å være telefon, epost-maskin, SMS- og MMS-sender og alt det andre…
For iPhonen er jo egentlig en liten datamaskin, som også kan brukes som telefon!

I esken finner du telefonen, og du finner en liten stift, la oss kalle den en avansert binders, så vet du hva vi tenker på. Og du finner en overføringkabel og lader, den hvite “saken” til å sette inn i en stikkontakt er laderen din. Det første du bør gjøre, er å lade telefonen, i alle fall slik at den har strøm nok mens vi stiller inn telefonen. Og du må ha fått et microsim-kort sammen med PIN-kode fra tele-levernadøren din.
Det du bør gjøre nå, er å sette inn SIM-kortet. På den ene langsiden av iPhone oppdager du et lite hull. Trykk inn “bindersen” der, så hopper SIM-krtholderen opp. Trekk den ut og sett inn SIM-kortet ditt og skyv det på plass igjen.
Har du alt dette kan du starte iPhonen ved å trykke og holde start-knappen inne et lite sekund. Startknappen finner du på toppen av iPhonen. Nå får du en del spørsmål som du bør svare på. du går videre ved å bekrefte det blå feltet øverst på skjermen. Du finner fort ut av hva du skal gjøre.

Etter hvert vil du oppdage et skjermbilde noegenlunde i tråd med bilde nr 2 her. Det følger en del funskjoner med som standard. Kalender, Adressebok, klokke, musikkmappe, iTunes etc. ligger klare til bruk. Likeledes er det klargjort for Telefonbok, Mail og Safari for å lese på nettet.

Du oppdager også en mappe med et tannhjulsymbol og med teksten “Innstillinger”. Når du klikker på den mappen får du opp et bilde som du kanskje kan gjenkjenne ved bilde nr 3 her. Her bør du langsomt og rolig gjennomgå alt, og stille inn slik du vil ha det. Ikke få panikk! Bare ta det rolig, så skal du se du får orden på det meste etter hvert.

Men hva med alle kontaktene mine? Alle telefon-numrene? Hvordan får jeg overført dette? Og musikken?
Nå kan du starte iTunes på Mac’en (eller PC’en) din. Sett samtidig inn den hvite ledningen i en USB-kontakt på Mac’en og på iPhonen. På iPhonens kortende (“undersiden”) finner du et spor hvor du kan sette inn den brede kontakten på kabelen. (Om du er vant med iPod er det samme fremgangsmåte).
I venstre kolonne i iTunes finner du iPhonen din. Klikk på den og du skal få et bilde som vil være noe lik det siste bildet her. Nå kan du klikke på de enkelte elementene på den øverste linjen. Det er her du finner løsningen til hvordan du henter inn kontaktene dine, og får overført kalenderdata og musikk.

Lykke til!