Lommerusk i laderen

Lommerusk i laderen

Har du problemer med å få laderen til din iPhone med å feste seg ordentlig? Og dermed har du muligens problemer med å få ladet iPhonen?
Svaret ligger kanskje i lommen din…

De aller, aller fleste av oss stapper iPhonen i lommen, og der ligger den godt. Og der er det også mye annet rart som liggere godt! Ta en titt i lommen din, så finner du mye støv av alle typer. Kanskje en barnål nå etter julestria?
Jeg opplevde selv at jeg hadde problemer med å få ladekabelen til å komme ordentlig på plass. “List og makt” måtte til, og jeg følte at nå måtte jeg akseptere en reparasjon. En dag gikk jeg ved impuls innom en elektronikkbutikk, som også drev med reparasjoner, og forklarte problemet. Mannen bak disken hentet opp en fin pinsett og lirket litt nede i lightningporten (der vi setter ladekontakten). Ut kom den ene ulldotten etter den andre!
Og ladeproblemet? Borte! Nå var alt helt topp! Og det hadde tatt 5 minutter.

Du kan selv ta en liten kontroll om du har støv eller rusk i lightningporten din, men vær oppmerksom på en ting: Ikke bruk noe av metall til å rote rundt der! Se på bildet vårt, så ser du at vi har brukt en tannpirker. Den er svakere enn metallet inne i lightning-porten og gjør ingen skade.
Og kanskje skulle vi foreta en “vår-rengjøring” på den måten av og til? Har du ladeproblemer, har du nå i alle fall fått en plausibel forklaring og mulig løsning!