iPhone og FaceTime

iPhone og FaceTime

Har du benyttet deg av Facetime på iPhone ennå? Om du ikke har gjort det, er ikke det så rart, for funkjsonen har ikke vært nevnt så ofte. Facetime er absolutt noe du bør bli bedre kjent med!

For å si det enkelt, og egentlig for enkelt - Facetime er Apples svar på Skype!

Sagt med lit andre ord - vi kan kalle det en bildetelefon, eller TV-telefon, hvor vi kan holde visuell kontakt med den vi snakker med.

Og vi kan gjøre mer - vi kan snakke med noen uten å gå inn på videodelen, og da benytter vi det som kalles VoIP - vi snakker gratis over internettlinjen!

Var dette litt forvirrende? Du har to muligheter når du benytter FaceTime.

Det første er at du kan benytte iPhone eller Pad som en videotelefon, og se den eller de du snakker med. Og det gir deg jo også friheten til å dreie på iPhonen og vise litt rundt der du er - gratis. Mer om dette og hvordan du bruker senere.

Det andre er at du kan ringe den eller de du vil snakke med over internett uten å benytte deg av videomuligheten. Også i dette tilfellet benytter du deg av internett, det som kalles VoIP (Voice over Internet Protocol). Og det er gratis.

Og hvordan sørger du for at det fungerer på iPhonen din?

Klikk på Tannhjulet - eller det som egentlig heter Innstillinger. Rull nedover et stykke forbi Generelt, og du vil oppdage et grønt tegn og FaceTime. Her får du klikke, og aktivisere Facetime.

Sørg for at du har registrert din Apple-ID på den blanke linjen, og nå vil du kunne se på hvilken måte du kan kommunisere med Facetime. Husk å marker de forslagene du får, slik at de er huket av.

Når dette nå er gjort, kan du altså ringe gratis til kontaktene dine over internet - enten med “vanlig” telefon, eller med videotelefon.

Men hvordan velger jeg det ene fremfor det andre, lurer du kanskje på?

Når du velger å komtakte en person, får du opp det vi kan kalle kontaktbildet til personen. Vi har valgt Peder Ås. som du ser på bildet, har vi satt en rød pil, og en blå pil. Den røde pilen peker ned på Telefontegnet på FaceTime-linjen. Trykker du der, får du en “vanlig” telefonsamtale, altså uten video.

Trykker du derimot slik den blå pilen indikerer vil det bli opprettet en videosamtale.

Du kan benytte både iPad og iPhone til slik FaceTime-samtale hvis de oppgradert til IOS 7.

**

Og hva med Mac’en min?**

Ja, da. Det kommer til Mac’en også! Per i dag kan du ha videosamtaler med andre via Mac’en din. Men fuksjonen skal visstnok bli ganske kraftig forbedret ganske snart. Såkalte developers har mottatt en prøveversjon av neste oppdatering av Mavericks, og denne versjonen arbeider blant annet med FaceTime.

I hnhold til Cult of Mac vil dette lede Apple langt foran sine konkurrenter Google og Windows når det gjelder å tilby et fungerende kommunikasjonssystem over video og telefoni.

Vi tillater oss et sitat fra den nevnte kilden:

“Apple’s total communications system now includes FaceTime Audio, FaceTime Video and Messages all of which will soon be supported by all iOS and OS X devices.

FaceTime Audio uses the AAC-ELD standard (Full-HD Voice), which excels at low-delay processing (ELD stands for Enhanced Low Delay) and provides CD-quality sound, providing the full audio range that a human can hear.

When FaceTime Audio is standard on desktop and laptop Macs, Apple users will have no reason to use Skype or Google’s Hangouts or Google Voice for phone calls.”