Hvordan fjerne autokorrektur

Hvordan fjerne autokorrektur

Er du som de fleste av oss andre, har du mange ganger irritert deg over den automatiske rettingen på iPhone, og for den saks skyld også på iPad. Vi tror vi skriver noe, og trykker send. I det øyeblikket oppdager vi at ett eller flere ord er blitt noe helt annet…

Vi har vel alle opplevd dette, og noen ganger kjent irritasjon, og andre ganger ler vi på grunn av den ufrivillige komikken som kan oppstå.
Og alle har vi lest fra amerikanske medier om alle de ganske sterke forvrengninger noen har opplevd av meldingene sine. Vi skal ikke gjengi noe av det her, men vi er sikre på at alle har sine egne erfaringer med autokorrekturen, som ikke alltid er den venn vi hadde regnet med…

Vi skal vise deg her hvordan du kan kutte ut aotokorrekturen fullstendig, slik at dine egne meldinger garantert blir slik du trykker på tastaturet!
På iPhone - eller iPad - går du til Innstillinger, og derfra videre til Generelt. Nå kan du rulle nedover til Tastatur. Og der deaktiverer du Autokorrigering, slik vi viser deg på bilde nr 1.

lukk denne knapen, så slipper du all automatisk teksting

Autokorrektur lukk denne knapen, så slipper du all automatisk teksting

Nå skal du være kvitt “de infame” korrekturene!
Se nå på bilde nr 2. Her ser du mange skrivefeil, og alle er gjort med vilje for å kontrollere at det vi skriver, virkelig stemmer.

Autokorrektur

Autokorrektur

Og det gjør det. Ingen røde prikker, og ingen protester på våre skrivefeil!
Og legg nå også merke til setningen på engelsk. Her gikk vi over til engelsk tastatur, og da får vi automatisk opp den skrivehjelpen vi tilbys på engelsk. Her får vi forslag til ord når vi har begynt å skrive noe, og vi kan så velge ordvalg og rettskrivning.
Du får prøve dette selv, og om du angrer deg, er det bare å aktivisere autokorrigeringen igjen.