Hvor ble det av ringelyden?

Hvor ble det av ringelyden?

Hvor ble det av ringelyden på iPhonen min?
iPhonen min er helt stum, ingen lyd når jeg får meldinger, og når noen ringer, hører jeg ingenting… Hva er galt? Jeg har sjekket at “lydknappen” er i riktig posisjon.

Du har sannsynligvis vært i denne situasjonen, og vært ganske fortvilet. Og du er i så fall ikke den eneste som har opplevd denne situasjonen. Den er egentlig veldig vanlig. Og like enkelt som at dette kan ramme deg, like enkelt er det å rette opp!
Når det skjer at iPhonen er lydløs, får man naturlig nok litt panikk, og tenker reparasjon etc. Men har man opplevd dette et par ganger, vet man jo også hvor enkelt det å ordne opp i. Og har DU opplved det, kan det være greit å friske opp i hva man gjør, slik at du kan hjelpe andre, når de kommer i samme situasjon.

Det som mest sannsynlig har skjedd, er at du uforvarende har stt i gang Ikke forstyrr-funksjonen. Når du har aktiviseet dette, er telefonen din helt stum, selv om du har satt på lyden med “lyd-knappen”. Det er en veldig fin funksjon å ha, bare du vet å bruke den. Men det er så lett å aktivisere den uten å ville det, så vi skal vise deg hvordan du kan slå funkjsonen på, og like lett slå den av.
Alle først skal du se etter den lille månen oppe på statuslinjen. hvis du ser månen, vet du også at det er ikke noe galt med iPhonen din, og om et lite øyeblikk har du lyden tilbake, slik den skal være.
Alt du behøver å gjøre, er å vippe opp spesialbildet fra bunnen av skjermen, se vårt bilde nr 2, og trykk på månetegnet, slik at det slukker.
nå er lyden i gang igjen!

Du kan få månen til å forsvinne på en annen måte også. Klikk på Innstillinger. Litt langt nede på første side ser du den lille månen på blå bakgrunn og teksten Ikke forstyrr. Klikk der, og deaktiver der det står manuell.

Hvis Månen nå er slukket, skal det se ut slik vi viser deg i det nederste bildet. Og her kan du samtidig legge merke til at du på en raks måte kan aktivisere flymodusen.
Og her er jo også en annen veldig fin sak - lommelykten! Ikke vær redd for å bruke den. Ekspertene sier at den ikke tar så mye batterikapasitet, så bruk den når du føler for det.