Gjøre fargebilder svart/hvite med iPhone

Gjøre fargebilder svart/hvite med iPhone

Fargebilder er fine, ingen tvil om det, men svart/hvitt! Det er noe eget med det. Man kan få frem en helt annen dramatikk i et svart/hvitt-bilde. Og det kan vi selvfølgelig få til i iPhone! Både etter at bildet er tatt, og før vi tar bildet…

La oss begynne med at du har tatt et bilde, og vil se hvordan det kan ta seg ut i svart/hvitt. Mens du beundrer ditt eget resultat, trykker du på de tre små sirklene - slik vi viser deg på det øverste bildet. Nå får du frem noen miniatyrbilder nederst på skjermen din. Her kan du rulle frem og tilbake, bilde nr 2, og se hvilken effekt som passer best for akkurat det bildet du nettopp har tatt.

Det står små forklaringer under hvert tema, som hjelper deg til å beskrive konsekvensen av valget ditt.

Du kan også velge filter - effekt - før du skyter noe bilde. Når du stiller inn kameraet og gjør deg klar til å ta et bilde, kan du nå trykke på de tre små sirklene som du finner nederst på skjermen din. Og vips - så får du frem et bilde i tråd med det du ser på det nederste bildet. Du ser at du kan velge mellom ganske mange filtre. Prøv deg frem litt, og velg noe annet enn “det vanlige”!

Legg merke til at du har tre effekter innenfor det vi kan kall svart/hvitt. Flinkere fotografer enn oss påpeker at bilder som ble litt uskarpe, kan vinne seg på å velge en svart/hvitt-variant, så her er det altså bare å kaste seg ut i det!

(Med inspirasjon fra OSXDaily)