Fotos

Fotos

En bærbar telefon er ikke lenger hva den en gang var… Apple skapte en liten revolusjon med sin iPhone. Og den var på mange måter en logisk utvikling fra iPod, Apples banebrytende musikkspiller.

Her ble det benyttet helt ny datalagringsteknikk. Vi kan glede oss over det i dag når vi benytter iPhone, for lagringskapasiteten er aldri noe problem. I tillegg til alt det andre kan du også benytte iPhone til å ta vare på alle bildene du også har på Mac’en eller PC’en. Det ordner du via tilkobling til Mac og iTunes.

Når du har startet Mac og har fått åpnet iTunes klikker du på iPhone i den venstre kolonnen, og klikker på INFO og bestemmer videre hvilke bildealbumer du vil hente over.

Når dette er gjort, har du muligheter til å se på bildene dine og albumene dine på mange måter. du kan gå inn på Hendelser, eller på Albumer, og du kan velge Steder. Så sant du har dekning via Wi-fi eller 3G får du opp kartet med tegnestifter på alle de stedene iPhoto og iPhone har registrert at du har tatt bilder.

Foto med iPhones eget kamera.

iPhone har - nesten selvfølgelig - også et eget kamera. Og ikke noe dårlig kamera! Med dette kan du ta bilder og videoer, og vi har selv benyttet både bilder og videoer fra iPhone i større fremstillinger.

Se litt på det nederste bildet. Innholdet i bildet er helt uinteressant, men i bunnen av bildet ser du dette:

Helt til venstre kan du klikke for å få frem alle bildene du har tatt med iPhone.

**

I midten** har du tasten du tar bilder med, og her kan det være nyttig å bli klar over en finesse. iPhone tar først bildet når du slipper fingeren din. Dermed kan du trykke inn og holde, og først når du har fått ro på deg eller objektet, slipper du fingeren og du får kameralyden!


Til høyre** **har du en glidebryter som stiller inn for single-bilder eller video.

Som vi nevner, har vi tatt både bilder og videoer med iPhone. Fluytt på denne glidebryteren, og forsøk et par opptak med videoen. Vi er ganske sikre på at du blir gledelig overrasket. Lyden følger også med!

Når du tar video kan du nesten ikke bevege kameraet langsomt nok. En hurtig kamerabevegelse kan faktisk gi folk følelse av å være sjøsyke når de ser på.