Foto med fjernkontroll

Foto med fjernkontroll

Etter oppgradering til IOS 5 og IOS 5.1 er kameraet i iPhone og iPad blitt enda lettere og morsommere å bruke. Og her skal vi vise deg enda en nyttig sak når det gjelder å ta bilder.

Fra før vet du at du kan ta bilde ved å trykke på “den vanlige” måten. Og i tillegg har du vel fått med deg at du kan ta bilde ved å trykke på den volumknappen som øker volumet. Dette går an med både iPad og iPhone.

Og da er det vel nesten logisk at du kan ta bilde med volumknappen på ørepluggen din også, ikke sant? Ja, det stemmer. Koble til ørepluggene som fulgte med iPhonen din, sikt kameraet inn på et motiv og trykk på +-knappen på ørepluggen (den du øker volumet med). Og der ble bildet tatt!

Og hva er fordelen med dette, da? Du kan konsentrere deg om å sikte inn på et motiv og holde kameraet stille med den ene hånden, og med den andre hånden trykker du på “utløseren”. Muligheten for et bedre bilde er dermed til stede.

På bildet som følger med her, holder jeg kamereat på armlengdes avstand og tar bilde av meg selv, og bruker “fjernkontrollen”.

La oss poengtere at det som står her gjelder for både iPhone og iPad!

Og det vi her skriver gjelder også for iPhone!