Forbedre ordboken i iPhone og iPad

Forbedre ordboken i iPhone og iPad

Vi er nødt til å akseptere at norsk ikke er et verdenspråk, og dette innebærer blant annet at den innebygde ordboken på iPhone og Pad baserer seg på engelsk.

Og så kan man oppdage at ordboken Apple har bygget inn, er god men ikke særlig god. Her skal du se hvordan du kan utvide ordforrådet i rettesystemet til IOS (alså iPhone og Pad).

Nå må vi skynde oss å presisere at engelsk er det dominernde språket når et slikt ordforråd bygges opp, men vi kan hjelpe på med å bygge opp ordbok på for eksempel tysk og fransk i tillegg til engelsk.

Nå skal du se fremgangsmåten, som vi ikke har utviklet selv, men plukket opp fra OSXDaily.com.

Husk at du må gjøre dette med iPhone eller iPad.

Begynn med å hente opp et blankt ark i Notateter. Du kan gjøre som oss, og skrive Pakket. Så markerer du ordet, slik at du får frem samme bilde som vi viser deg på bilde nr 1. Trykk på Definer, og du vil nå sannsynligvis få det samme som vi viser deg i bilde nr 2.

Nå klikker du på Administrer, som du finner nederst i det venstre hjørnet.

Og nå bør du gjenkjenne det vi viser deg i det nederste bildet. Her får du en oversikt over alle ordlistene, som er tilgjengelige til nedlasting. Utenfor hver ordliste ser du et innlastingstegn i form av Apple-skyen og en nedover-pil. Du vil nå skjønne at vi har lastet ned de to ordlistene fra Oxford. Listen fra Apple var der fra før. De sorte kryssene betyr at vi om ønskelig kan fjerne ordlistene ved å trykke på kryssene. Om du gjør som oss, har du øket det engelske ordforrådet i den grad vi kan, basert på det som er tilgjengelig for oss.

Og så har vi markert to ordlister med blå farge. Om du klikker på de to skyene her, vil du ha forbedret det tyske og franske ordforådet. Og det kan jo være ganske smart, så internasjonale, som vi etterhvert blir.