Bruker iPhonen din mye strøm?

Bruker iPhonen din mye strøm?

Bruker iPhonen din mye strøm, synes du? Må du lade ofte? Kanakje du plutselig blir opmerksom på at iPhonen din må lades oftere enn for ikke lenge siden. Har det skjed noe? Eller kanskje er det bare du som har glemt hvordan du kan styre batteribruken til en viss grad…

Nå er det kanskje ikke så dramatisk som du tror, det med at batteriet blir fortere tomt. Kanskje du bare har glemt eller oversett en liten sak? Vi skal ta sjansen på å minne deg om noe,som har eksistert lenge, men som det er så altfor lett å glemme… (Alt som gjelder her, fungerer også på iPad).

Når du ser batteriprosenten synke omtrent mens du står og ser på, kan det tyde på at du har for mange programmer - eller apper - åpne samtidig. Etter at du har brukt telefonen, er sannsynligvis Kontakter fortsatt åpent. Så har du sendt en melding. Selv om om du har lukket meldingsprogrammet, er det fortsatt åpent. Du har ikke lukket det. Hvis du har vært innom kartet, ligger fortsatt kart-programmet i åpen versjon , og egentlig bare venter på at du skal bruke det igjen.

Og slik er det med alle programmene du bruker i løpet av dagen. Når du tror du lukker en app etter bruk, har du ikke gjort det, du har bare lagt det ned på vent. Og dermed er det mange programmer, som bruker litt strøm for å ligge der på vent… Som vi vet - mange bekker små gjør en stor å.

Her har du kanskje svaret på hvorfor batteriet på iPhonen din tappes fort. Det du kan gjøre, er følgende:

Ta to ganske raske trykk på Hjem-knappen (den runde fordypningen under skjermbildet). Da får du et bilde på skjermen likt vårt øverste bilde.

Nå skal du ta hver av appene dine og løfte med en rask fingerbevegelse, og slippe, slik at det forsvinner. Gjør dette med alle appene som dukker opp, inntil du bare står igjen med “inngangsbildet”.

Har du gjort noe galt med dette? Har du nå slettet noen programmer? Overhodet ikke. Du har bare lukket dem, slik at de ikke bruker strøm, og alle programmene er klare til bruk igjen! Bare prøv, så skal du se. Og du blir ganske sikekrt overrasket over hvor mange programmer du hadde åpne. O sikekrt overrasket over hvor mye lengre batteriet nå holder ut!