Bli kjent med iPhone

Bli kjent med iPhone

Noe av det første du bør gjøre, etter å ha pakket ut din nye iPhone, er å koble den til Mac’en din - eller en PC, og la den forbinde seg med siste versjon av iTunes. Sørg for at Mac’en - eller PC’en - er oppdatert, og spesielt at du har siste versjon av iTunes.

Det er via iTunes at iPhone oppdaterer seg, justerer programvaren sin, eller hva det skulle være på det programtekniske nivå.

Og det er her iPhone henter mange data. Mens du er koblet til iTunes i Mac, klikk på iPhone, som du skal se i den venstre spalten. Da kommer det frem et eget bilde, og her bør du bl.a. klikke på INFO og stille inn det du vil at iPhone skal overføre til deg av de data som du har på hovedmaskinen.

Når synkroniseringsprosessen er ferdig (det kan ta tid), bør du klikke på iconet Innstillinger. Det er det som har bilde av tannhjul.

Her finner du et mylder av informasjon og ting du kan stille inn.

Bildene ved siden av viser deg noe av det du bør se på, for å få iPhone til å fungere optimalt for deg.

Klikk for eksempel på den linjen som heter Mail. kontakter, kalendere. Om du ikke har latt iTunes synkronisere Mail-kontoene dine, kan du opprette nye her, eksempelvis med Gmail.

Trådløst nettverk (Wi-Fi) vil du gjerne benytte der det er tilgjengelig. Gå inn der det står Wi-Fi og se hva telefonen din har funnet av nett du kan benytte.

Nettverk. Om du også vil benytte iPhone utover telefonbruk, eksempelvis sende og motta epost også utenfor hjem eller arbeidssted, klikker du på _Nettverk. _Den første gangen du setter opp dette, må du kontakte din teleoperatør og få detaljerte opplysninger om hva du skal fylle inn og hvor. Når du har alle opplysningene, klikker du på Mobildatanettverk og setter inn dataene der du har fått beskjed om. Når du senere aktiviserer Aktiv 3G og Mobildata og Data roaming, vil du være i stand til å motta MMS hvor som helst og epost-trafikken vil også gå hele tiden. Bare vær klar over at dette kan koste penger hele tiden. I så fall kan du gå inn på Innstilinger (tannhjulet), velge Generelt og videre til Nettverk. Hvis 3G og Mobildata er aktive, kan du enkelt slå dem av. Det sparer du betydelige beløp på, og Wi-fi fungerer fortsatt. Det vil du merke når du kommer et sted hvor en trådløs router er i gang. Da har du full tilgang til epost, internet og hva det skulle være.