Batteriet

Batteriet

Med litt blandet bruk av iPhone merker du fort at batteriet tappes. Nå går det ikke så veldig fort, og avhengig av bruken kan batteriet holde flere dager - eller må kanskje lades allerede etter en dags bruk.

Men forstå det rett - batteriet er ikke dårlig! Det er bare det faktum at “telefonen” din - iPhone - også brukes til så mye annet i løpet av en dag. Du har kanskje sjekket valutakursene, vært innom noen forskjellige web-sider via Safari. Du har sendt noen SMS-er og kanskje noen MMS-er.

Alt dette tar kraft i tillegg til selve telefonbruken. Og bare det at du lar iPhone søke etter Wi-Fi og 3G hele tiden, betyr også en konstant bruk av batteriet.

Noe av grunnen til at batteriet tømmes uten at du “beviselig” bruker telefonen, er at de ulike programmene er aktive selv etter at du tror du har avsluttet dem! Programmene ligger der “stand-by”, holder seg oppdatert og venter på neste gang du skal bruke dem… For å forlenge tiden mellom hver lading, kan du gjøre det vi prøver å belyse med de to bildene på denne siden.

Først trykker du to ganger på Hjem-knappen, og får opp noe lignende det du ser i det øverste bildet. Deretter trykker og holder du på ett av iconene. Da får du et bilde i tråd med det neste. Alle iconene har nå et rødt minustegn i det øvre venstre hjørne. Trykk nå på disse røde minusene, en etter en, til alle er borte, og dermed er programmene avsluttet.

Ikke bli forskrekket. Du bare avslutter programmene - du har ikke fjernet dem. Og så ble du sikkert overrasket over hvor mange programmer som egentlig var åpne hele tiden? Da har du også noe av svaret på hvorfor du må lade iPhone så ofte.

På den annen side - det er ikke noe galt i å lade ofte.