App Store

App Store

App Store er Apples internett-butikk på Mac, iPhone og iPad. Der finnes det flere hundre tusen apps og det kommer flere hver dag!

Menyene

Når du åpner AppStore på din iPhone for første gang kommer du inn på en side som kalles “Featured”, der har du flere muligheter. Øverst på skjermen har du tre valg, “New, What’s Hot, og Genius”. “New” viser de nyeste appene som har kommet seg inn på AppStore. “What’s Hot” viser det hotteste og beste appene som er på AppStore. “Genius” viser apps som kan være interresante for deg basert på de appene du allerede har innstalert på din iPhone.

Nederst på skjermen har du fem forskjellige valg, “_Featured, Categories, Top 25, Search, og_Updates“.

  • “Featured” viser de appene som er mest interresante på AppStore. (Bilde 1)

  • “Categories” viser en liste med kategorier som du kan gå inn på, du har f.eks. Games, Utilities, Entertainment osv. (Bilde 2)

  • “Top 25” viser en liste med de 25 mest nedlastede appene på App Store. Øverst i “Top 25” listen har du tre valg, “Top Paid”, “Top Free”, og “Top Grossing”. “Top Paid” viser deg en liste med de beste betalte appene på AppStore. “Top Free” viser deg de beste gratis appene, og “Top Grossing” viser deg de appene som blir lastet ned flest ganger i løpet av et tidsrom. (Bilde 3)

  • “Search” viser deg et søkefelt på toppen av skjermen, der du kan søke på det du vil. (Bilde 4)

  • Sist men ikke minst, har du “Updates”. “Updates” viser en liste med de programmene som trenger en oppdatering. (Bilde 5) Og nå har det kommet en ny funksjon der, nemlig “Purchased”. Det er en meny som viser alle de appene du har lastet ned fra første stund. (Bilde 6)

Laste ned apps

Nå som du har lært deg det generelle i menyene, kan vi gå videre til det å laste ned apps. Det er ikke så vanskelig som man kanskje tror, det eneste du trenger å gjøre er å finne den appen du vil ha. Etter at du har trykket på den kommer du inn på en side der det står om selve appen. Derfra kan du bla ned for å se bilder, størrelse, versjon osv. Når du har kommet så langt at du skal laste ned, trykker du på prisen på appen, deretter trykker du “Install”. (Bilde 7) Da vil du se at App Store lukker seg og du får et ikon på hjem-skjermen som viser hvor langt du har kommet i selve prosessen. (Bilde 8) Når den er ferdig er du “ready-to-go”.

Du må ha en Apple-konto.

For å kjøpe noen av app’ene må du ha en Apple-konto. Vi anbefaler at du følger forslagene Apple gir deg, og ikke vær engstelig - de kommer ikke til å ta penger av deg urettmessig. Men det kreves faktisk en Apple-konto selv for de app’ene som er gratis. Du får forsøke å oppfatte dette som en positiv handling fra Apple, for de klarer å holde kontroll på hva du har skaffet deg, og de belaster deg aldri for en gratis-app.