Alle kontaktene dine

Alle kontaktene dine

Det er lett å registrere kontaktene dine i iPhone. Mest sannsynlig har du allerede en Mac eller PC og har synkronisert iPhone via iTunes. Da har du sannsynligvis fått med deg de kontaktene du hadde registrert der.

På iPhone finner du kontaktene dine på det lysebrune symbol med en person på. Trykk på det, og kontaktmappen åpner seg.

Om du har personer der fra før, er det bare å rulle gjenom, eller trykke på den respektive bokstaven helt til høyre i bildet.

**

Registrere ny person**

Skal du registrere en ny person, klikker du på pluss-tegnet øverst til høyre, og du får et bilde lignende det du ser til høyre.

Legg inn alle de data du ønsker, og legg merke til at du kan merke telefonnummeret som mobil, iPhone, hjem, arbeid osv.

Det er selvfølgelig plass til å registrere adresse.

Legge til flere opplysninger:

Og notér deg samtidig at helt i bunn av bildet står det Legg til felt med et grønt plusstegn foran. Her kan du med andre ord legge til enda flere opplysninger. Mulighetene er mange.

Hvis du bruker en Mac som datamaskin vil du lett kunne synkronisere kontaktene dine. Ingen blir slettet, så er en person registrert på iPhone, vil han/hun automatisk bli registrert på Mac’en - og motsatt.

Legg til bilde.

Du har sett at det kan legges til bilde. En enkel måte å gjøre dette på, er at du tar et bilde av den aktuelle personen med iPhone. Så går du inn i Kontakter, og velger å redigere rett person. Trykk så på rammen der bildet skal være. Deretter kan du trykke på Velg. Du får nå opp Kamerarull, og velg det bildet du vil bruke.

En annen måte, som kanskje er enda enklere, er å gå inn i redigeringsmodul på den aktuelle personen, som fortrinnsvis er sammen med deg. Trykk på rammen til bildet, og du får et valg om å ta bildet der og da. Følg anvisningen, still Mac’en slik at kameraet “ser” kameraten din, og vips, så er bildet der.

Når du skal legge inn et bilde, oppdager du at du kan forskyve det, og forminske eler forstørre det du ser, og sentrere personen. Bare prøv deg frem, så finner du raskt ut av hvordan du gjør det.