Blokkere uønskede telefonnumre

Blokkere uønskede telefonnumre

Blir du plaget av “Microsoft”? Eller andre som ringer og bare legger på?

“Microsoft”-svindlerne er aktive som aldri før. Og andre kriminelle slår seg også ut på telefonfronten. du har vel opplevd denne telefonsamtalen fra en merkelig engelsk stemme, som oppgir seg for å ringe fra Microsoft og vil fortelle deg at det er noe alvorlig galt med PC-en din. Da er det jo alltid morsomt å vite at du sitter med en Mac, ikke sant?

Andre ganger opplever du kanskje å bli oppringt, ig idet du svarer, legger anroseren på røret. Da blir man jo nysgjerrig, kanskje føler du at du var litt sen med å ta telefonen, så du ringer kanskje tilbake, og sier: “Hallo… hallo..?” før du legger på.

Alt dette er klassiske svindelforsøk, og nå skal jeg i alle fall visee deg hvordan du kan blokkere slike falske oppringninger.
Det øverste illustrasjonsbildet viser et nummer fra “Microsoft”, og det har jeg nå blokkert. du kan også gjøre det. Se på listen over ringte numre, og trikk på den lille info-ringen ved siden av nummeret. Da skal du få opp slik jeg har det her i bide nr 2.


Rull litt på skjermbildet, så finner du der det nederst står “Blokker”. Trykk på det og godkjenn. Nå er det nummeret blokkert.

Når du har gjort dette med en del numre, kunne det også være interessant å ha en oversikt over hva du har av blokkerte numre.
Da skal du gå til Innstillinger på telefonen din, og rulle nedover til du finner Telefon. Klikk på Telefon, og der finner du en liste, og klikk nå på “Identifisere og blokkere…”.

Her ser du nå alle numrene du hittil har blokkert, og slipper å bli plaget med i fremtiden.

Når det gjelder de oppringningene som du ikke rakk å svare på - vær glad for det! Og for all del - ikke ring tilbake. Det kan hende du får deg en ubehagelig opplevelse neste gang du får telefonregningen. Da blir du - i henhold til ekspertene - koblet inn på rådyre spesialnumre i et annet land.
Konklusjonen bør være: Ikke svar på ukjente telefonnumre.
Om nå oppringningen var ekte, kommer den alltid tilbake, allikevel!