Ta bilder og videoer

Ta bilder og videoer

Med iPad 2 har du fått to kameraer, som du kan bruke. Du kan fotografere, altså ta enkeltbilder, enten med det lille kameraet mot deg, eller det andre, som peker ut “mot verden”. Og iPaden lar deg også ta videoer.

Ta enkeltbilder:

Det eneste du behøver å gjøre, er å peke iPaden mot det du vil ta bilde av og trykke på kamerategnet. Da hører du en typisk klikkelyd som fra et stort kamera.

Hvis du vil endre fokus eller blenderåpning før du tar bildet, trykker du på det området i bildet som du vil endre, og kameraet justerer seg. Du vil også se en glideskala dukke opp. Denne kan du benytte for å zoome inn eller ut. Hvis du ikke ser denne glideskalaen med en gang, kan du dra to fingre mot hverandre på sksjermen. Da skulle den i alle fall dukke opp.

Hvis du tar en titt på de to bildene vi viser her, er det ene tatt på vanlig måte. ikke heng deg opp i motivet. Det er bare for å demonstrere kameraet… Det andre bildet er tatt fra samme ppsisjon, og nå tar mvi med det kameraet som peker mot oss. På skjermen på iPad ser vi som om det var i et speil. Logoen på trøyen er speilvendt på skjermen, men som bildet viserm har iPad snudd det, slik at vi kan lese logoen. En artighet å være klar over.

Og Apple har bygget inn en liten smart sak i iPad, på samme måte som i iPhone. Den tar ikke selve bildet før du slipper utløserknappen! Dette gir deg anledning til å styre motivet litt bedre, og det bør sikre deg bedre kvalitet på bildene, siden du sikkert holder kameraet(iPaden roligere hvis du tar deg litt tid.

Bytte kamera:

Hvis du vil veksle mellom kameraene på forsiden og baksiden trykker du ganske enkelt på det aktuelle symbolet nede i høyre hjørne.

Slik kan du ta bilde av deg selv eller av den som står ved siden av deg. Uansett - du har begge mulighetene. Hvorfor ha to kameraer på den måten? kan du spørre om. Du bruker begge kameraene når du benytter Facetime, se mer om det her.

Video:

Du har sikkert oppdaget kamera-video-bryteren. Vri denne over til høyre mot videosymbolet. Når du nå trykker på startknappen, begynner opptaket. Når du vil stoppe opptaket, trykker du en gang til på den samme knappen. En video krever at du har full kontroll på håndbevegelsene dine. Det krever litt trening å ta videoer, som ikke bare sliter ut de som skal se på. Men trening skaper mester, så sett i gang! En grunnregel er å bevege kameraet veldig rolig og langsomt.

Å planlegge videoen på forhånd kan også være en fordel.