En ny Dragonbox!

En ny Dragonbox!

Vet du ikke hva Dragonbox er? Det er et helt fantastisk læreprogram i matematikk - ligninger og algebra. Det sto om det i Aftenposten søndag 5. mai i år.
App’en er blitt utviklet en fransk matmatikklærer, bosatt i Norge. Sammen med gode hjelpere har han utviklet en enestående app som lar barn på 4. og 5. klasse-nivå lære matematikk. Det geniale med programmet, er at barna skjønner ikke at de har lært matematikk før de kan det!

Den første Dragonbox kom for et drøyt år siden, og “har beseiret verden”, Suksessen har vært så stor at den franske læreren har gitt seg med personlig undervisning og har i stedet utviklet neste versjon av spillet. Nå heter det Dragonbox-Algebra12. Nå går han altså litt lenger opp på alders-stigen.
Tror du at dette bare er for barn? Hvis du har lyst til å friske opp på matematikk-kunnskapene, er 70 kroner en billig penge! Når du har begynt på programmet, kan du nesten ikke legge det fra deg, du vil alltid prøve deg på neste trinn, og neste trinn…
Oppgaven består i å eliminere elementer på den siden hvor drageboksen er, og samtidig fjerne så mye som mulig.
Det arbeides med positive og negative symboler. Et positivt og negativt symbom opphever hverandre. Når man begynner å bli varm i trøyen, endres symbolene/bildene til tall og bokstaver, og det begynner langsomt å minne om det det er - ligninger!
De grønne symbolene du ser på bilde 2 kan trykkes på slik at de forsvinner, for der har man allerede slått sammen to motstridende symboler.

Dragonbox-Algebra12 er en fortsettelse og viderutvikling av den første, og vi kan egentlig anbefale at du føst lærer deg den første, og så kan du gå videre til denne siste. Men det er absolutt ingen nødvendighet. Klikk på denne linken, for her kan du lese om den første utgaven.

Vi kan ikke anbefale dette sterkt nok. Kast deg ut i det, og lær det du aldri ble god til på skolen!

PS. Har du “bare” Mac og ikke iPad? Du får Dragonbox for Mac også! Gå inn og søk den på AppStore.