Apple's kart hjelper deg med ruteplanlegger

Apple’s kart hjelper deg med ruteplanlegger

Steve Jobs var en meget sta person - i tillegg til å være utrolig visjonær. Han bestemte på et tidspunkt at Apple skulle ha sitt eget kartsystem, og ikke lenger benytte seg av Google’s for øvrig veldig gode kart. Som sagt, så gjort - riktignok barte på iPad og iPhone! Og Apple har fått et veldig godt kart, som vi skal forsøke å vise deg.

(På Mac’en må vi fortsatt bruke Google’s kart en stund til.)
Riktignok var det noen oppstartproblemer, men de er nok overvunnet nå.

Husk at det vi skriver her, fungerer på iPad og iPhone!

La oss ta et eksempel! Du vil planlegge en reise til Bergen. Da starter du med å åpne Kartet, zoom inn slik det passer deg. I vårt eksempel har vi et middels detaljert kart over Oslo. Og så ser du den røde pilen vi har satt inn. Den peker opp på det som kalles “Veibeskrivelse”.
Ved å klikke på “Veibeskrivelse” får du opp et felt hvor du kan skrive inn det stedet du vil gå til. Her kan du sette inn navnet på et sted eller en konkret adresse.
Valgene du får er ganske selvforklarende når det gjelder startpunkt og ankomstpunkt.
Etter å ha valgt, får du frem et bilde i likhet med vårt bilde nr 3. Som du ser, har kartet funnet frem til tre mulige reiseveier til Bergen. Øverst i bildet står det angitt hvor mange kilometer reisen er, og et anslag på hvor lang tid det vil ta.

Og legg merke til at du kan endre reiserute. Klikk på en av de lyseblå reiseforslagene, og reisen omkalkuleres på tid og avstand.
Velg den ruten som passer deg best.

Trykk nå på “Start”, som du finner øverst til høyre, og du får et detaljert opplegg som hjelper deg hele veien frem til ankomst-stedet ditt.
Så da får vi bare avslutte med “Lykke til på reisen!”