Lær deg språk!

Lær deg språk!

Lær deg nye språk! Eller ta en oppfriskning av et språk du vil forbedre dine kunnskaper i!

Hvis dette er interessant for deg, kan vi anbefale Duolingo. Det er gratis, og du finner det på AppStore til både iPad og iPhone.

Duolingo gir det anledning til å friske opp kunnskapene dine i de fleste polpulære språkene for nordmenn. Du kan lære deg stansk, fransk, tysk, Portugisisk, italiensk og engelsk.

Vi har lastet det ned, og vil forbedre våre fransk-kunnskaper. Og er blitt fascinert av programmet! Det er lett å følge, og det morsomt å følge progresjonen.

Etter å ha lestet ned gratis-programmet, skal du begynne med å registrere deg overfor programmet. Du gjør det eksempelvis på en lettvint måte ved å bruke Facebook-profilen din. Gi deg selv et brukernavn og passord, og så er du klar til å sette i gang.

Når du starter opp, anbefaler vi at du begynner på det helt grunnleggende - det som er markert med Basic 1. Da får du varmet opp, og du vender deg til opplegget i systemet, og som for øvrig er veldig enkelt å forstå.

Når du har fullført en “lekse”, får du veldig god veiledning i om du vil repetere, eller gå videre.

Ta en titt på bilde nr 2. Der ser du hvordan tilbakemeldingen til deg er, etter hvert som du skrider frem.

Hvis du lurer på den vannrette streken før det blir stigning i kurven, gikk det noen få dager fra vi registrerte oss før vi satte i gang for alvor.

Nå har vi holdt på litt intenst et par dager, som du kan se på det nederste bildet. De lejsonene vi har gjennomført, er blitt markert med en orange farge, og den vi er i ferd med å gå løs på, har en en blå farge. Altså veldig enkelt å se hva vi har fullført, og hva vi kan glede oss til å arbeide med!

Et lite tips - det kan tenkes at det språket du velger, benytter enkelte spesialbokstaver. I fransk har vi “hustaket” noen ganger, som i hôtel, eller “griserumpen” som i garçon.

På iPad og iPhone må du velge det engelske tastaturet for å kunne få frem disse spesialbokstavene. Og når du har det engelske tastaturet, og vil ha frem en spesialbokstav, f.eks. ç holder du bare c-tasten nede en liten stund, og så kan du velge den. den samme fremgangsmåtet gjelder for de andre spesialbokstavene,

Vet du ikke hvordan du får frem andre tastaturer? Her får du fremgangsmåten.