Face Time - "Bildetelefon"

Face Time - “Bildetelefon”

Siden iPad 2 har fått kamera, og til og med to kameraer, er det for første gang anledning til å benytte Apples videokonferanseprogram Face Time på iPad. Da kobler du slik at den du ringer ser deg gjennom det kameraet som vender mot deg.

Hvis du har en iPad 2 eller nyere kan du kanskje bruke den til en “bildetelefon”. Vi setter det med anmerkningstegn, for dette fungerer bare på iPad 2 og bare hvis den du vil snakke med har en iPad 2 eller Mac, og dere begge har internettforbindelse via Wi-Fi.

Men la oss skynde oss å tilføye - Face Time fungerer også på Mac! Så alt vi skriver her, gjelder både iPad 2 og nyere og Mac.

Og har du og den du vil snakke med det som står beskrevet ovenfor, kan dere snakke sammen over Pad og/eller Mac, og amidig se hverandre. Dette kan vi kanskje kalle for Apple’s Skype…

Og helt gratis i bruk.

Du kan søke vennene dine i hele kontaktregisteret ditt, og du kan lagre dem som favoritter.

Når du har funnet en du vil snakke med, er det bare å trykke på vedkommende, og FaceTime begynner oppringningen.

Kan Face Time være nyttig? Eller er det bare et leketøy?

Face Time kan være meget nyttig, og det kan være kjempegøy!

Tenk deg at du vil snakke med en venn eller venninne, og istedenfor å ringe kontakter du med Face Time. Da kan dere sitte der og se hverandre mens dere snakker. Men dere behøver jo ikke sitte! Dere kan gå rundt. Du kan vise frem en rett du lager på kjøkkenet, eller du kan få se hva den andre arbeider med av oppussing i leiligheten sin, eller … Her er det bare fantasien som setter en grense. Tenk deg at du skal vise en håndverker en skade du har, og som han vil bedømme litt bedre. Vis ham skaden mens du snakker med ham via Face Time!

Men for å få Face Time til å fungere ordentlig, må du fortelle iPaden din på hvilken kanal den skal sende og motta. Se på det nederste bildet. å din egen iPad går du inn på Innstillinger (Tannhjulet) or ruller litt nedover. Der finner du Face Time og stiller inn slik du vil at den skal kommunisere. nå kan du glede deg over gratis kommunikasjon med andre som også er på iPad eller Mac eller iPhone, og som er på Wi-Fi.