Og hvordan gjør jeg ting...?

Og hvordan gjør jeg ting…?

Ja, da har vi startet, og ser alle disse iconene. Og nederst har vi denne glidebryteren, så begynn med å dra fingeren til høyre for å låse opp. Nå har du fri tilgang til alle programmene dine med enkle trykk.

Trykk på et tilfeldig valgt icon, og det starter det tilhørende programmet. La oss si du har trykket på Notater. Er siden helt blank, kan du bare sette i gang og skrive. Ser du ikke noe tastatur, bare trykker du på glassflaten, så kommer det opp. Nå kan du skrive handleliste eller en hver form for notat, og lagre.

Legg merke til en praktisk ting. Etter å ha skrevet forskjellige notater, kan det være greit å få en oversikt over hva du egentlig har av notater og huskelapper. Vri iPad’en så du ser notater i liggende format. Da får du en oversikt over notatene til venstre, og det aktuelle notatet lesbart i høyre havdel av skjermen.

Men videre til det grunnleggende.

Som sagt åpner du et program ved å trykke på det bestemte iconet. For å gå til et annet program, trykker du på Hjem-knappen, og trykker på det neste iconet.

Hvis du vil flytte et icon fra et skjermbilde til et annet, trykker du på iconet til det begynner å vibrere og det får en sort ring i det øvre venstre hjørnet. nå kan du ta tak i iconet og dra det til en av kantene, og du vil se at iPad blar over til en ny skjermside. slipp iconet, og det plasserer seg.

Og mens vi har disse dirrende iconene - hvis det er et program du ikke er interessert i lenger, trykker du på den sorte ringen for å fjerne. Du får da et kontrollspørsmål om du virkelig vil fullføre, så angremulighetene er innebygget.

La du for øvrig merke til at det var ikke slike sorte ringer på alle iconene? Du kan nemlig bare fjerne det du selv har lagt inn. Ikke programmene som Apple la inn for deg. Smart, spør du meg.

For å få programiconene til å slutte å dirre, trykker du på Hjem-knappen.