Kontakter

Kontakter

Selv om iPad i stor grad er avhengig av en hovedmaskin - Mac eller PC - kan du fint legge inn og administrere kontaktene dine direkte på iPaden.

De fleste kontaktene dine har du ganske sikkert overført via iTunes. Men det er jo fint å vite at du kan ta tak i iPaden og legge inn direkte på den.

Og vi har jo synkroniseringen, som gjør at det du gjør på iPaden ganske snart blir overført til hovedmaskinen.

For å finne frem til en kontakt, er det forskjellige måter å gjøre det på.

Når du åpner Kontakter, ser du aller øverst til venstre et søkefelt. her kan du skrive inn litt av navnet på en gitt person. Men hvor er tastaturet? Batre trykk på søkelinjen, så dukker det opp. Begynne med å sette inn noen bokstaver, og iPaden gir deg noen forslag med en gang. Etter å ha skrevet to-tre bokstaver, har du kanskje funnet den du leter etter?

en annen måte å gjøre det på, er å trykke på rett bokstav på alfabetet som du finner helt til venstre. Deretter kan du rulle til du finner personen.

Hvis du har laget grupper i adresseboken din på Mac’en, vil du finne de samme gruppene her. Velg hvilken gruppe din nye kontakt skal ligge i. Så trykker du på pluss-tegnet nederst på skjermen, og det åpner seg et redigeringsbilde. Legg inn de nødvendige data, og avslutt med å trykke på Ferdig øverst til høyre.

Savner du tastaturet? Bare trykk på et av feltene hvor du skal skrive noe, så dukker tastaturet frem.

**

**