iPad - bruk utenfor hjemmet

iPad - bruk utenfor hjemmet

Når du beveger deg utenfor hjemmet mister du kontakten med ditt trådløse nettverk, også kalt Wi-Fi.

Men hvis du har en iPad med såkalt 3G-dekning har du full komntakt med nettet overalt! Og hvordan slår du på det “eksterne nettet”? Og hvilke konsekvenser har det?

For få full nytte av det nettverket som du finner utenfor hjemmet må du trykke på tannhjulikonet ditt, det som heter Innstillinger. Da får du opp et bilde lik det du ser til høyre her. Nå kan du gå til Mobildata og så aktiviserer du det ved å slå på, slik du ser at vi har gjort i bilde nr 2.

Da skal du kunne se noen symboler øverst oppe på skjermen, der du vanligvis ser Wi-fi-tegnet. Der kan det stå 3G, EDGE eller GPRS.

Og hvilke muligheter gir dette egentlig? Og hva er konsekvensene?

Ved å aktivisere Mobildata kan du for det første bruke internett-tilkoblingen din, og du kan motta epost. Og du kan motta og sende SMS og MMS.

En liten advarsel - når du tilkobler Mobildata kan det hende at du får ekstra utgifter på bruk av iPad. Dette er riktignok avhengig av avtalen du har med mobilselskapet ditt.

Hvis du tar med Paden utenlands skal du være spesielt oppmerksom på at det kan ha en ganske sterk påvirkning på lommeboken din, så da kan det være lurt å slå Mobildata av. Og det er jo like enkelt som å slå det på - gå inn på innstillinger, velg Mobildata og trykk på “bryteren”.