Epost på iPad

Epost på iPad

Din iPad er på mange måter en forlengelse av Mac’en eller PC’en din. Og du kan selv velge hvilken eller hvilke epostkontoer du vil legge inn på iPaden. Og det er flere systemer som fungerer.

Det er i alle fall alle de viktigste epostleverandørene som fungerer på iPad. Eksempler er MobileMe fra Apple, Microsoft Exchange, Yahoo, Google Email.

Hvis du er litt inne i terminologien vil i prinsipp alle epostkontoer basert på POP eller IMAP fungere.

En forutsetning er imidlertid - som du skjønner - at du er tilkoblet nettet. Og det er du enten via Wi-fi eller 3G, avhengig av hvilken iPad du har.

Den enkleste måten å få epost til å fungere på, er via iTunes. Når iPaden er tilkoblet Mac eller PC vil den automatisk starte iTunes på maskinen din, og da ber du om at iTunes skal sette opp og overføre epost-kontoene dine.

Nå skal du kunne lese og skrive og sende epost fra Paden. Hvis du vil sende, trykker du på det lille tegnet øverst til høyre, det med en firkant og en pil ut av firkanten. Da dukker det opp et bilde du helt sikkert er fortrolig med. Skal du sende kopi til noen, trykker du på den korresponderende linjen og fyller inn.

Har du lagt inn kontaktene dine, er det enkelt å sette inn. Begynn å skrive et navn, og du får flere valg…

Hvordan legger du inn kontakter?

Les om adresseboken, så får du et par fine tips der.