Den første gangen

Den første gangen

Når du pakker ut iPad’en din, er du sikkert veldig spent, og kanskje overrasket over at det følger så lite med…

Det er jo bare iPad, og en liten ledning og et støpsel. Ja, så greit. Ikke så mye å passe på.

iPad er ikke ment å fungere helt alene. Den krever støtte av en datamaskin. En Windows PC kan gjøre jobben, men denne websiden er mest opptatt av hvordan iPad og iPhone samarbeider med Mac. Vår terminologi er Macbasert, så Windows-brukere får tilgi oss det.

Så det aller første du skal gjøre, er å koble iPad’en til Mac’en (eller PC’en) og følge de instruksjoner du får. Det som nå skjer, er at iPad, i tillegg til å lade seg, kontrollerer om den behøver oppgradere seg. Dette opplever man ofte, og årsaken er ganske enkelt at grunnprogrammet i iPad har fått en liten ansiktsløftning etter at iPad’en din ble laget. Mens oppgraderingen foregår, tar den også en sjekk på hva du har på maskinen din, og kobler seg på iTunes.

Ta for deg Mac’en og klikk slik at du nå har iTunes aktiv, og da kan du samtidig markere iPad’en i den venstre lyseblå eller grå kolonnen. Nå kan du selv bestemme hva du vil at iPad’en skal få lagt over til seg: musikk, bilder, videoer, adressebok, etc. Stort sett har iPad’en stor lagringskapasitet, så bare pøs over all informasjonen du gjerne vil ha!

Dette kan ta tid, så vær tålmodig.