Bilder i iPad

Bilder i iPad

Det er alltid morsomt å se på bilder. Og her er iPad midt i blinken med sin store skjerm og sin hendige størrelse. Det er jo ikke noe problem å ta med seg iPaden bort i sofaen, eller ut på terrassen en sommerdag.

Og bildene kan du studere på mange forskjellige måter. Men ikke glem at iPad er en forlengelse av Mac’en din (eller PC’en). På hovedmaskinen kan du sortere bildene dine i albumer. Det kan være hensiktsmessig, blant annet når du skal lage lysbildeserier, og bare vil bruke et begrenset antall bilder.

Men tilbake til begynnelsen.
Bilder. Alle bildene dine, som du har overført, ligger ordnet i datorekkefølge, og du kan se dem fortløpende.
Klikk på et bilde, så blir det stort. Nå kan du bla videre ved å dra bildet til høyre eller venstre.
Trykk et sted i bildet, og du får opp en liten menylinje øverst. nå kan du velge å gå tilbake til hovedmenyen.

Kanskje vil du se bildene i litt større grupper? Da velger du å se Hendelser. Apple har her sortert bildene for deg, automatisk, i det vi kan kalle små dato-albumer, bare for å forstå dem… klikk på en hendelse, så ser du bilder som i datosammenheng er tatt innenfor et begrenset antall dager.

Lysbildeserie. Detter er noe du bør bruke mye når du skal vise bildene dine. Klikk på Lysbildeserie, og velg om du vil ha med musikk. Det siste anbefaler vi. Det blir så mye mer levende.

Steder. Om kameraet ditt har det som kalles geotagging, vil du kunne få de nøyaktig geografiske opplysningene om hvor bliden dine ble tatt, og da kan et kart som du ser ved siden av bygges opp. Det gjør du fortrinnsvis på Mac’en. iPhone 3GS og iPhone 4 har denne geografiske saken innebygget, på samme måte som mange av de nyere kameraene du kan kjøpe i fotoforretningene.
Hvis du har en iPhone 3GS eller iPhone 4 kan du koble inn 3G-nettet når du tar bilder. Når du senere laster bildene dine inn på Mac’en følger disse geodataene med, og plasseringen på kartet blir gjort automatisk. Så har du kanskje tatt flere bilder uten geotaggingen, for mange har jo utmerkede kameraer, men uten den spesielle funksjonen. Det er bare en liten arbeidsoperasjon, som du fort lærer, å overføre geodataene til de andre bildene.