Vedlegg i Mail som bilde eller symbol

Vedlegg i Mail som bilde eller symbol

Du har sikkert opplevde det samme - når du vil sende et bilde med en epost i Mail, vises bildet som en hovedregel som en del av teksten. Hvis du synes det skal være sånn, er det bare å fortsette. Men her skal vi vise deg noen alternativer, kanskje mest av hensyn til Windows-brukere...

Aller først vil vi påpeke muligheten du har til å styre vedlegg til slutten av eposten din.

Image description

Image title Image description

Etter at du har startet en epost, kommer du til å tenke på at et vedlegg helst bør komme på slutten av sendingen. Fremgangsmåten er da å klikke på Rediger, som du finner ved siden av programnavnet Mail øverst på menylinjen. Litt ned i menyen som dukker opp, ser du Vedlegg. Når du peker på Vedlegg dukker et alternativ opp om å styre vedlegg til slutten av sendingen. Du kan se på det nederste bildet i denne artikkelen.

Image description

Image title Image description

Men det vi aller først hadde tenkt å vise her, er hvordan du kan la et bilde bli vist som bilde eller symbol. Og du kan selvfølgelig kombinere effektene - omgjør et bilde til symbol, og samtidig la det bli vist i slutten av sendingen din.

Vi har laget en mail til den berømte Peder Aaass og satt inn et bilde. Hvis vi nå vil omgjøre bildet til symbol, høyreklikker/tofingerklikker vi i bildet, og da dukker det opp en ekstra meny. Gå så til den linjen vi har markert med blått, og bildet ditt forandres til symbol.

Image description

Image title Image description

Kunne du tenke deg å gå den motsatte veien? Ingenting er enklere. Høyreklikk/tofingerklikk på symbolet, og velg “Vis på stedet”.